Primul duce de Wellington, pe numele sau adevarat Arthur Wellesley a devenit cunoscut ca eroul de la Waterloo dupa ce a invins faimoasele trupe ale lui Napleon. Printre preferintele sale culinare la loc de mare cinste se aflau muschiul de vita cu ciuperci si vinul de Madeira, iar dupa castigarea mult discutatei batalii, in cinstea sa, delicioasa friptura a fost botezata dupa numele sau.
O portie pentru 8 persoane se prepara astfel:
Muschiuletul de vita (aproximativ 1 kg) se frige la cuptor, insa nu trebuie sa fie foarte patruns. Chiar daca la suprafata este rumen, interiorul trebuie sa ramana roz. Separat, in timpul in care se lasa la racit, se prepara o pasta de ficat de pasare. Separat, intr-o tigaie neacoperita, se prajesc ciupercute taiate fin in 250 grame de unt. Ulterior, dintr-un aluat preparat din 250 g de unt si 250 g de faina se intinde o foaie in forma de dreptunghi.
Mijlocul foii, pe o suprafata egala cu suprafata muschiului, se unge cu un strat de pasta de ficat. Peste acest strat se adauga ciupercutele sotate si mai apoi si muschiul. Deasupra muschiului se adauga restul de pasta de ficat si de ciupercute, se ruleaza si se pune la copt intr-o tava unsa cu ulei. Se unge cu galbenus de ou si se coace timp de jumatate de ora la un cuptor incalzit la 200 grade celsius. Dupa gust, se serveste cu un sos mai mult sau mai putin picant.
Pofta buna!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară