Daca dati o fuga la tara, pe langa o experienta excelenta si un bagaj plin cu legume si fructe, va veti intoarce cu o punga de corcoduse galbene. Acum este vremea lor, iar copacii au rodit multe fructe galbene si rosii dulci-acrisoare. De ce sa nu incerci o bautura racoritoare cu corcoduse galbene?

Timp de preparare:2h

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUC DE CORCODUSE GALBENE:

aproape 1 kg de corcoduse, esenta de rom si cateva fire de levantica, 2 cani de zahar sau miere, trei bete de scortisoara si doua stele de anason, zeama de lamaie (optional)

MOD DE PREPARARE SUC DE CORCODUSE GALBENE:

Am aruncat corcodusele intr-o oala cu apa si le-am lasat pret de doua clocote, cat sa le pot dezbraca de coji. Le-am scurs, apoi le-am trecut printr-o strecuratoare in care au ramas cojile si samburii. Fructele le-am folosit pentru un gem de corcoduse cu lavanda, iar din siropul rezultat, o bautura excelenta pentru vara. Dupa cele 2 ore de fiert, am lasat oala pe foc, iar in ea am aruncat doua cani de zahar, trei bete de scortisoara si doua stele de anason. Cinci minute de clocot mai tarziu, am oprit focul si am mai pus un gat de esenta de rom si jumatate de aspirina pisata, pentru conservare.

S-a racit, am pus in sticle si a luat drumul frigiderului.

O reteta propusa de blogul www.bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri