Propunerile pentru weekendul acesta sunt indreptate spre legumele din gradina. Avem asa: vinete umplute cu rosii cherry si carnaciori picante, o supa gazpacho si o incredibila tarta cu capsuni si rubarba.

TARTA CU CAPSUNE SI RUBARBA

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TARTA CU CAPSUNE SI RUBARBA:

Pentru aluat:

  • 250 gr faina Dobrogea
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr capsuni
  • 3-4 tije rubarba
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri amidon

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

MOD DE PREPARARE TARTA CU CAPSUNE SI RUBARBA:

Spalam capsunele si le curatam coditele. Curatam rubarba si o taiem cubulete. Adaugam zaharul si amidonul.

Punem vasul la foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Dam in cateva clocote pana ce amestecul de capsuni si rubarba va avea cosistenta unei budinci nu foarte groase.

Intindem aluatul in forma pentru tarta. Reteta aluatului, in imagini pas cu pas, o gasiti aici.Turnam amestecul de capsuni si rubarba in forma de tarta.

Din aluatul ramas taiem cateva fasii si facem un grilaj deasupra tartei pentru un aspect mai frumos.

Ungem deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Ouale mele au fost de tara, asa ca tarta a avut o culoare mai frumoasa, mai intensa.

Dam la cuptor la foc iute pana se rumeneste usor deasupra.

Lasam tarta sa se raceasca in forma apoi o scoatem cu atentie sa nu se rupa pe un platou. Taiem felii si cand o servim putem adauga fie sos de vanilie, fie inghetata.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.caietulcuretete.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.