Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE CAPSUNI:
- 800 g capsuni
- 400 ml smantana pentru frisca
- 400 ml frisca lichida
- 4 galbenusuri
- 200 ml. lapte
- 400 g zahar
MOD DE PREPARARE INGHETATA DE CAPSUNI:
Mixam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin crema. Adugam laptele si omogenizam. Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine.
Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure, la robot sau blender. Batem frisca tare si amestecam cu smantana. Peste ele turnam compozitia de ou rece si piureul de capsuni. Amestecam cu o lingura.
Dam la congelator intr-o cutie de plastic cu capac, pentru cateva ore si ...gata !
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?