Declaram, oficial, deschis sezonul inghetatelor. Cu fructe de sezon, cu vanilie, cu cafea, cu ciocolata. Oricum ar fi, o inghetata este perfecta in orice zi de vara.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

INGREDIENTE NECESARE PENTRU INGHETATA DE CAPSUNI:

  • 800 g capsuni
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 400 g zahar

MOD DE PREPARARE INGHETATA DE CAPSUNI:

Mixam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin crema. Adugam laptele si omogenizam. Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine.

Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure, la robot sau blender. Batem frisca tare si amestecam cu smantana. Peste ele turnam compozitia de ou rece si piureul de capsuni. Amestecam cu o lingura.

Dam la congelator intr-o cutie de plastic cu capac, pentru cateva ore si ...gata !

inghetata de capsuni

O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Inghetata de capsuni.