Pe langa zilele cu soare, rochii si sandale noi, nimic nu face vara mai dulce decat un bol cu capsuni, luate de la localnici, desigur. Pentru a sarbatori venirea verii, am apelat la bloggerii nostri favoriti pentru a ne dezvalui cele mai delicioase retete cu capsuni.

TORT DE INGHETATA CU CAPSUNI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORT DE INGHETATA CU CAPSUNI:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • zahar vanilat

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un castron, amestecati faina, praful de copt si sarea, lasati deoparte. Intr-un alt castron puneti ouale, zaharul si zaharul vanilat (in poza se vede numai un ou, si fff putin din al doilea. Amestecati bine de tot ouale impreuna cu zaharul pana ce obtineti o compozitie albicioasa.

Adaugati amestecul de faina, sare si praf de copt, incorporati usor cu telul.

Turnati compozitia in tava de copt cu diametrul de 20-22 cm , unsa in prealabil cu unt. Dati forma la cuptorul incins, pentru 30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei pentru 15 minute, dupa care il scoateti din forma si il lasati sa se raceasca complet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Pentru inghetata:

  • 400 g capsune congelate (nu dezghetate, nu proaspete!)
  • 200 g capsune proaspete
  • 300 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • 150 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Pentru topping:

  • 50 g ciocolata alba
  • capsune proaspete
  • menta

Montati blatul in inelul de tort direct pe platoul de servit (blatul meu a facut un pic de calota, asa ca am taiat-o cu cutitul.

Intr-un blender incapator, puneti capsunele congelate, iaurtul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixati la viteza maxima timp de 1 minut pana ce obtineti o inghetata cremoasa si delicioasa.

Spalati si curatati capsunele proaspete, tocati-le bucati mici si adaugati-le peste compozitia de inghetata. Amestecati totul usor, turnati compozitia peste blat si dati platoul cu totul la congelator pentru minim 4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Scoateti platoul din congelator, lasati-l 5 minute la temperatura camerei, apoi cu grija demontati inelul formei. Veti obtine tortul de inghetata. Optional, puteti trasa linii de ciocolata alba. Intr-o punguta, topiti 50 g ciocolata alba. Strangeti toata ciocolata topita intr-un colt al pungutei, taiati foarte putin punguta. Imediat trasati linii peste tort. Pentru ca tortul este inghetat, iar ciocolata este calda si curgatoare, veti observa ca ciocolata se va intari instantaneu pe tort. :)

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Ca sa puteti monta si capsunele, treceti-le pe o parte prin ciocolata alba si "lipiti-le" de grilajul de ciocolata alba.

Serviti tortul imediat, sau dati-l din nou la congelator pana cand il serviti. Inainte de a-l servi, lasati-l la temperatura camerei pentru 10 minute, dupa care taiati felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Ornati cu frunze proaspete de menta, eventual.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri