IN ACEST ARTICOL:
Pe langa zilele cu soare, rochii si sandale noi, nimic nu face vara mai dulce decat un bol cu capsuni, luate de la localnici, desigur. Pentru a sarbatori venirea verii, am apelat la bloggerii nostri favoriti pentru a ne dezvalui cele mai delicioase retete cu capsuni.

PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI

Blatul de biscuiti

  • 1kg biscuiti simpli
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 4 linguri miere

Crema de urda

  • 1/2 kg urda
  • 1/2 kg smantana
  • 400 g capsuni
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • 1/4 cana apa
  • 1 lingurita extract de vanilie


Pentru decor

  • 400 g capsuni
  • dulceata de capsuni
  • frunzulite de menta

MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI

Blatul de biscuiti

Se sfarama biscuitii si se pun intr-un vas mai mare. Intr-o cratita se pun cele 6 linguri de zahar, 6 linguri de apa si untul. Se pun pe foc pana cand zaharul si untul s-au topit. Se toarna peste biscuiti. Se pun si cele 4 linguri de miere si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm in care am pus folie de plastic pentru a fi usor de scos. Se niveleaza bine biscuitii presand cu o lingura. Se dau la frigider pana terminam de facut crema.

Crema de urda

Se pune gelatina la hidratat in 1/4 cana de apa. Se taie cubulete cele 400g capsuni si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se pun pe foc pana cand zaharul se popeste si se formeaza putin sirop. Se opreste focul si se pune gelatina hidratata. Se amesteca bine ca sa se topeasca. Se lasa putin la racit timp in care intr-un mixer se pune urda cu restul de zahar (4 linguri), extractul de vanilie si se bate bine pana cand urda devine o pasta uniforma. Se pune apoi smantana si se amesteca pana cand totul se combina uniform. Se adauga apoi capsunile cu gelatina pe care le-am lasat putin la racit se amesteca de cateva ori si se pune compozitia peste biscuiti. Se acopera cu folie de plasitc si se da la frigider minim 4 ore sau mai bine peste noapte.

Finisare

Se scoate apoi din tava pe un platou si se pun cele 400 g capsuni pentru decor, taiate in jumatate, pe toata suprafata prajiturii. Dulceata de capsuni se incalzeste putin ca sa devina lichida, apoi cu ajutorul unei pensule se ung toate capsunile ca sa capete un luciu frumos. Se pun cateva frunzulite de menta si se mananca cu pofta.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri