PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI
INGREDIENTE NECESARE PENTRU PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI
Blatul de biscuiti
- 1kg biscuiti simpli
- 100 g unt
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 4 linguri miere
Crema de urda
- 1/2 kg urda
- 1/2 kg smantana
- 400 g capsuni
- 8 linguri de zahar
- 2 plicuri de gelatina
- 1/4 cana apa
- 1 lingurita extract de vanilie
Pentru decor
- 400 g capsuni
- dulceata de capsuni
- frunzulite de menta
MOD DE PREPARARE PRAJITURA CU URDA SI CAPSUNI
Blatul de biscuiti
Se sfarama biscuitii si se pun intr-un vas mai mare. Intr-o cratita se pun cele 6 linguri de zahar, 6 linguri de apa si untul. Se pun pe foc pana cand zaharul si untul s-au topit. Se toarna peste biscuiti. Se pun si cele 4 linguri de miere si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm in care am pus folie de plastic pentru a fi usor de scos. Se niveleaza bine biscuitii presand cu o lingura. Se dau la frigider pana terminam de facut crema.
Crema de urda
Se pune gelatina la hidratat in 1/4 cana de apa. Se taie cubulete cele 400g capsuni si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se pun pe foc pana cand zaharul se popeste si se formeaza putin sirop. Se opreste focul si se pune gelatina hidratata. Se amesteca bine ca sa se topeasca. Se lasa putin la racit timp in care intr-un mixer se pune urda cu restul de zahar (4 linguri), extractul de vanilie si se bate bine pana cand urda devine o pasta uniforma. Se pune apoi smantana si se amesteca pana cand totul se combina uniform. Se adauga apoi capsunile cu gelatina pe care le-am lasat putin la racit se amesteca de cateva ori si se pune compozitia peste biscuiti. Se acopera cu folie de plasitc si se da la frigider minim 4 ore sau mai bine peste noapte.
Finisare
Se scoate apoi din tava pe un platou si se pun cele 400 g capsuni pentru decor, taiate in jumatate, pe toata suprafata prajiturii. Dulceata de capsuni se incalzeste putin ca sa devina lichida, apoi cu ajutorul unei pensule se ung toate capsunile ca sa capete un luciu frumos. Se pun cateva frunzulite de menta si se mananca cu pofta.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă