Ochelari de soare? Avem! Harta? Avem! Plinul la masina? Facut! Singurele lucruri care mai lipsesc sunt gustarile, snacksurile, rontaielile de pe drum. Sfatul nostru este sa eviti supermarketurile si fastfoodurile si sa ti le preparari singur.

Cosul cu merinde pentru un drum nu foarte lung, nu este foarte complicat. Nu renuntam niciodata la un suc fresh de portocale, facut acasa sau o limonada cu ghimbir si menta, legume de sezon: salata verde, ceapa verde, ridichi, castraveti si alte legume. In functie de preferinte poti adauga: sandivsuri, salate, paste, tarte cu legume, briose, seminte si alune de rontait in masina. In principiu, poti pune in cos orice nu are nevoie de o logistica avansata.

  TARTA CU HUMMUS SI LEGUME

Blat crocant, pasta de naut si multe legume. Aceasta tarta este foarta consistenta si o sa te tina satul pana la destinatie.

Reteta de tarta cu hummus si legume, aici

 

SALATA LA BORCAN 

Timp de preparare: minim, gust: maxim. Cand trebuie sa pleci la drum, ai toate motivele culinare sa prepari salata preferata, o depozitezi intr-un borcan care nu-ti face probleme cu capacul, iar atunci cand gasesti un popas dragut, deschizi borcanul si savurezi salata colorata.

Salata cu pui, ciuperci si rosii cherry

Mai multe retete de salate la borcan, aici