12 Martie 2014 publicat în Retete culinare 5 share-uri

De mult planuiesc tarta asta. Din moment ce humus = buuun si legume rumenite la cuptor = buun si tarta = buun si usooor, e evident ca tarta asta trebuie sa fie ceva de vis.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu humus si legume:

In varianta ideala, in care as fi avut timp si nu mi-ar fi stat foamea-n gat, i-as fi facut un blat cu ulei de masline, care sa-i scoata in evidenta aromele mediteraneene si mai mult. Dar nu traim intr-o lume ideala, asa ca am dezghetat niste aluat de foietaj si l-am rumenit in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a desprins intr-o mie si una de foite subtiri si aurii...

Intre timp, am mesterit un humus dintr-o conserva de naut (400g) + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + sucul de la o lamaie + sare, piper si un praf de chimion. De dragul diversitatii, am pasat impreuna cu nautul si 3 rosii uscate la soare. A iesit un humus tare bun.

Intr-o tava am aruncat 1/2 de vanata, 3 rosii si un dovlecel, toate taiate in felii subtiri si o ceapa rosie taiata-pestisori. Am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat cu 4 linguri de ulei de masline + sare & piper. Apoi am tavalit legumele prin uleiul usturoiat si le-am dat la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana s-au rumenit frumusel pe toate partile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Acum, asamblarea: tarta se mozoleste cu un strat de humus si peste, se aseaza legumele coapte. Niste fulgi de ardei uite presarati desupra au mers la fix, dupa parerea mea picanta.

La fel si putin iaurt care sa racoreasca toata situatia.

Am mancat tare bine.. ceea ce va doresc si voua!

O reteta testata si recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri