INGREDIENTE NECESARE PENTRU PATEURI CU LOBODA SI TELEMEA:
- 250 gr loboda proaspata
- 100 gr branza telemea
- 2 oua
- ceapa verde 2 bucati
- marar ( o legatura )
- foietaj frantuzesc
MOD DE PREPARARE PATEURI CU LOBODA SI TELEMEA:
Cu o ora inainte punem aluatul la decongelat.
Loboda, ceapa si mararul se spala bine apoi se maruntesc. Intr-o tigaie adaugam 2 linguri de ulei si le calim pana se inmoaie bine. Lasam la racit.
Foietajul il decupam cu o forma rotunda ( poate fi o cana ) pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina.
Faramitam branza, apoi batem bine un ou si le amestecam cu loboda. Adaugam sare si piper. In mijlocul cercurilor de foietaj punem o lingura din compozitie.
Batem oul ramas cu care vom unge marginile foietajelor iar apoi acoperim umplutura cu o jumatatea de la foietaj.
Cu ajutorul unei furculite, presam mariginile ca sa nu iasa afara compozitia si facem cateva gauri deasupra foietajului. Cu ajutorul unei pensule, le ungem cu restul de ou si le coacem la 180 grade pana cand se rumenesc. Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana