INGREDIENTE NECESARE PENTRU PATEURI CU LOBODA SI TELEMEA:
- 250 gr loboda proaspata
- 100 gr branza telemea
- 2 oua
- ceapa verde 2 bucati
- marar ( o legatura )
- foietaj frantuzesc
MOD DE PREPARARE PATEURI CU LOBODA SI TELEMEA:
Cu o ora inainte punem aluatul la decongelat.
Loboda, ceapa si mararul se spala bine apoi se maruntesc. Intr-o tigaie adaugam 2 linguri de ulei si le calim pana se inmoaie bine. Lasam la racit.
Foietajul il decupam cu o forma rotunda ( poate fi o cana ) pe o suprafata de lucru, pudrata cu faina.
Faramitam branza, apoi batem bine un ou si le amestecam cu loboda. Adaugam sare si piper. In mijlocul cercurilor de foietaj punem o lingura din compozitie.
Batem oul ramas cu care vom unge marginile foietajelor iar apoi acoperim umplutura cu o jumatatea de la foietaj.
Cu ajutorul unei furculite, presam mariginile ca sa nu iasa afara compozitia si facem cateva gauri deasupra foietajului. Cu ajutorul unei pensule, le ungem cu restul de ou si le coacem la 180 grade pana cand se rumenesc. Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.