Bine, nu chiar cel mai scump tort de morcovi din lume, dar asa arata. Ca un lingou placat cu aur de 24 k si are un gust de milioane.

Reteta pentru tortul de 24 de carate, care chiar contine 24 de morcovi, a fost incercata de desginerul canadian Paige Russel si nu este deloc complicata. Aspectul metalic este, de fapt, un fondant de culoare galbena, peste care s-a pus o foita de aur comestibila.

Ca si ingrediente, a folosit urmatoarele: 5 oua, 6 linguri de zahar brun, 3/4 cana de zahar, 1 lingura de ulei, 175 gr de faina, 1 lingura de praf de copt, 1 lingura de turmeric, 1 lingura de scortisoara, un praf de pudra de ghimbir, sare, 24 de morcovi baby, unt pentru uns tava.

Intr-un bol, se amesteca ouale, zaharul brun, uleiul si zaharul alb. Se lasa de-o parte. Intr-un alt bol se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, turmeric, scortisoara, ghimbir si un praf de sare. In vasul de la blender se adauga morcovii si se mixeaza. Mixul ingredientelor solide se amesca cu cele lichide, se adauga morcovii si se amesteca. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se adauga toata compozitia si se da la cuptor pentru 55 de minute. Intre timp, se prepara fondantul colorat. Urmariti tot procesul in clipul de mai jos:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cel mai scump tort de morcovi din lume! Reteta aici.