Reteta pentru tortul de 24 de carate, care chiar contine 24 de morcovi, a fost incercata de desginerul canadian Paige Russel si nu este deloc complicata. Aspectul metalic este, de fapt, un fondant de culoare galbena, peste care s-a pus o foita de aur comestibila.
Ca si ingrediente, a folosit urmatoarele: 5 oua, 6 linguri de zahar brun, 3/4 cana de zahar, 1 lingura de ulei, 175 gr de faina, 1 lingura de praf de copt, 1 lingura de turmeric, 1 lingura de scortisoara, un praf de pudra de ghimbir, sare, 24 de morcovi baby, unt pentru uns tava.
Intr-un bol, se amesteca ouale, zaharul brun, uleiul si zaharul alb. Se lasa de-o parte. Intr-un alt bol se amesteca ingredientele solide: faina, praful de copt, turmeric, scortisoara, ghimbir si un praf de sare. In vasul de la blender se adauga morcovii si se mixeaza. Mixul ingredientelor solide se amesca cu cele lichide, se adauga morcovii si se amesteca. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se adauga toata compozitia si se da la cuptor pentru 55 de minute. Intre timp, se prepara fondantul colorat. Urmariti tot procesul in clipul de mai jos:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară