Zilele de weekend sunt ceva mai lenese decat celelalte zile din saptamana si asa ar trebui sa fie. Lenese si pline de rasfat. Pentru weekendul acesta avem cateva planuri culinare despre care am vrea sa va vorbim un pic.

Planul A: Supa de pastai cu smantana

supa de pastai

Ingrediente necesare pentru supa de pastai: 3 morcovi, o buc telina, un sfert ardei rosu, 1 pastarnac, 150 gr sunca afumata sau alta afumatura, 10 cm praz( parte alba) sau o ceapa, 1 borcan de 800 gr cu pastai, daca nu aveti pusi la borcan, folositi de care aveti, dar mai e nevoie de o rosie mare, decojita, taiata cubulete, o mana de verdeturi tocate marunt( telina frunze, leustean, patrujel), 2 linguri ulei, 300 ml smantana de casa, 2 linguri faina, sare, piper, o mana de verdeata tocata.

Mod de preparare supa de pastai: Prima data taiem toate legumele dupa preferinte, mie imi plac felii subtiri. Taiem si afumatura si le calim in cele 2 linguri de ulei cam 10 minute, pana incep sa se inmoaie usor. Adaugam sare, piper. Turnam peste legume 3,5 litri apa si lasam sa fiarba la foc mediu pana legumele sunt fierte. Daca folositi pastaile proaspete, le adaugati dupa ce puneti apa, tot atunci puneti si rosia si verdeturile.

Cand sunt legumele fierte, smantana o amestecam cu faina, eu folosesc un tel, asa nu raman cocoloase, adaugam 2 polonice de supa peste smantana, amestecam bine, apoi turnam peste supa si o lasam pana da de 2 ori in clocot. La final gustam si asezonam cu sare si piper. Presaram verdeata tocata si servim cu salata de ceapa verde. Pofta buna !

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ce gatim in weekend?.