Planul A: Supa de pastai cu smantana
Ingrediente necesare pentru supa de pastai: 3 morcovi, o buc telina, un sfert ardei rosu, 1 pastarnac, 150 gr sunca afumata sau alta afumatura, 10 cm praz( parte alba) sau o ceapa, 1 borcan de 800 gr cu pastai, daca nu aveti pusi la borcan, folositi de care aveti, dar mai e nevoie de o rosie mare, decojita, taiata cubulete, o mana de verdeturi tocate marunt( telina frunze, leustean, patrujel), 2 linguri ulei, 300 ml smantana de casa, 2 linguri faina, sare, piper, o mana de verdeata tocata.
Mod de preparare supa de pastai: Prima data taiem toate legumele dupa preferinte, mie imi plac felii subtiri. Taiem si afumatura si le calim in cele 2 linguri de ulei cam 10 minute, pana incep sa se inmoaie usor. Adaugam sare, piper. Turnam peste legume 3,5 litri apa si lasam sa fiarba la foc mediu pana legumele sunt fierte. Daca folositi pastaile proaspete, le adaugati dupa ce puneti apa, tot atunci puneti si rosia si verdeturile.
Cand sunt legumele fierte, smantana o amestecam cu faina, eu folosesc un tel, asa nu raman cocoloase, adaugam 2 polonice de supa peste smantana, amestecam bine, apoi turnam peste supa si o lasam pana da de 2 ori in clocot. La final gustam si asezonam cu sare si piper. Presaram verdeata tocata si servim cu salata de ceapa verde. Pofta buna !
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie