Formele de cozonac se ung cu putina margarina.Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte si se intinde pe o foaie de nailon pe care se presara putina faina. Se formeaza din aceasta o forma de dreptunghi. Se intinde apoi in foaie subtire astfel incat sa aiba o latura exact cat lungimea formei de cozonac.

Aceste doua rulouri se pun in forme astfel incat deschizatura sa fie spre ele. Se mai lasa sa creasca aproximativ 10 minute si se ung cu ou. Cuptorul trebuie sa fie incalzit cu 30 de minute inainte. Formele de cozonac se pun intr-o tava de prajituri si se baga la cuptor. Se tin la cuptor cam o ora, dupa jumatate de ora trebuie sa-i intorci in cazul in care cuptorul nu coace uniform. La fel se procedeaza si pentru prepararea celor 2 cozonaci ramasi.

Cozonac III

Ingrediente:

-drojdie cat o nuca ceva mai mare
-2 oua
-1 pahar de apa
-1 kg. de faina
-1 cana de lapte
-1 cana de zahar
-diverse mirosuri:vanilie,coaja de lamai,esente de vanilie,
-nuci, alune
-1 cana de ulei

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva in putina apa si se amesteca cu putina faina Se lasa cateva minute la dospit.Separat se amesteca ouale cu zaharul,laptele caldut ,mirosurile,se bate cu telul pentru omogenizare.Dupa aceea se amesteca cu drojdia dospita si cu restul de faina. Se framanta pana se obtine un aluat destul de inchegat dar nici prea vartos.In cele din urma se fra manta cu uleiul putin incalzit. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.Se imparte in 4 bucati cat decat egale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Se ia o bucata se intinde cu sucitorul si se aseaza pe ea cacao,nuca maruntita si putin zahar,apoi se roluieste astfel incat sa nu curga compozitia. Se impleteste 2 cate 2 astfel incat se obtin 2 cozonaci. Se aseaza in tavile bine unse cu margarina sau ulei si se lasa la crescut.Se introduc in cuptorul incalzit si se lasa la foc moderat .

A treia varianta este o reteta propusa de: Condruz Nicoleta (tury)

Sursa: Delly.ro.

Citeste si alte articole pe Delly.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Valuri de ciocolata

File de porc impanat

Banane in vin fiert


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri