In noiembrie, revista La Cucina iti spune povestea copilariei presarata cu tarte dulci si arome de neuitat. Iata si un mic secret: stafidele lasate la inmuiat in lichid vor deveni foarte moi. In loc de apa putem sa le lasam la inmuiat si in cateva linguri de coniac sau vin alb dulce. Gustul lor va fi mai intens, iar prajitura va deveni mai aromata.
Ingrediente:
Aluatul
200g faina
120g unt
150g zahar farin
2 oua
un praf de sare
Umplutura:
6 mere
100g miez de nuca
100g stafide
200g gem de mere
scortisoara
Cum preparam:
- Frecam untul cu zaharul, sarea si ouale. Adaugam faina, framantam si lasam la rece 30 minute.
- Curatam merele de coaja si le taiem felii. Punem stafidele intr-un castron cu apa, pentru 10 minute.
- Intindem foaia de tarta si o asezam in tava unsa cu unt. intindem gemul de mere. Punem feliile de mar, miezul de nuca si stafidele scurse. Presaram scortisoara si coacem 30 minute la foc moderat.
Timp de preparare: 50 minue
Timp de coacere: 30 minute
Pentru mai multe retete, te asteptam pe site-ul publicatiei La Cucina.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani