In noiembrie, revista La Cucina iti spune povestea copilariei presarata cu tarte dulci si arome de neuitat. Iata si un mic secret: stafidele lasate la inmuiat in lichid vor deveni foarte moi. In loc de apa putem sa le lasam la inmuiat si in cateva linguri de coniac sau vin alb dulce. Gustul lor va fi mai intens, iar prajitura va deveni mai aromata.
Ingrediente:
Aluatul
200g faina
120g unt
150g zahar farin
2 oua
un praf de sare
Umplutura:
6 mere
100g miez de nuca
100g stafide
200g gem de mere
scortisoara
Cum preparam:
- Frecam untul cu zaharul, sarea si ouale. Adaugam faina, framantam si lasam la rece 30 minute.
- Curatam merele de coaja si le taiem felii. Punem stafidele intr-un castron cu apa, pentru 10 minute.
- Intindem foaia de tarta si o asezam in tava unsa cu unt. intindem gemul de mere. Punem feliile de mar, miezul de nuca si stafidele scurse. Presaram scortisoara si coacem 30 minute la foc moderat.
Timp de preparare: 50 minue
Timp de coacere: 30 minute
Pentru mai multe retete, te asteptam pe site-ul publicatiei La Cucina.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară