Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru somon in crusta de foietaj:
- file de somon( 600 gr)
- 2 morcovi
- o jumatate cana mazare congelata
- 1 foaie de aluat foietaj
- sare, piper, marar
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare somon in crusta de foietaj:
Aluatul de foietaj trebuie dezghetat, incet la temperatura camarei. Morcovii se curata si se taie in jumatate, apoi se pun la fiert.Cu 3 minute inainte de a fi gata, adaugam si mazarea congelata. Le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca. Intre timp taiem foaia de aluat, in 2 pe lungime. O parte o punem pe foaie de copt, pe tava.
Somonul daca are piele, trebuie luata jos, si verificat de oase. Morcovii ii taiem pe lungime in 4. Ii asezam precum in poza. Intre ei punem mazarea. Saram si piperam usor.
Peste punem fileul de somon sarat si piperat pe ambele parti. Deasupra presaram marar tocat marunt. Cealalta parte de aluat o intindem usor cu un facalet si apoi o punem peste somon.
Daca va ramane aluat intr-un capat , il taiati, si decupati din el forme, cu care decorati foeitajul. Sigilam marginile presand usor,apoi ungem cu oul batut. Dam la cuptor la 170-180 grade timp de 35-40 minute pana foietajul devine rumen. Va propun sa il serviti cu sos remoulade , acompaniaza perfect somonul, si cartofi duchess.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă