O reteta festiva , usor de pregatit, cu care saturi minim 6 persoane. Noua pestele ne place mult, si incercam sa il consumam cat mai des . Somonul este delicios, atat la gratar cat si la cuptor. Dar acum e prea frig afara sa pornim gratarul, asa ca l-am facut in cuptor.

somon

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru somon in crusta de foietaj:

  • file de somon( 600 gr)
  • 2 morcovi
  • o jumatate cana mazare congelata
  • 1 foaie de aluat foietaj
  • sare, piper, marar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare somon in crusta de foietaj:

Aluatul de foietaj trebuie dezghetat, incet la temperatura camarei. Morcovii se curata si se taie in jumatate, apoi se pun la fiert.Cu 3 minute inainte de a fi gata, adaugam si mazarea congelata. Le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca. Intre timp taiem foaia de aluat, in 2 pe lungime. O parte o punem pe foaie de copt, pe tava.

Somonul daca are piele, trebuie luata jos, si verificat de oase. Morcovii ii taiem pe lungime in 4. Ii asezam precum in poza. Intre ei punem mazarea. Saram si piperam usor.

Peste punem fileul de somon sarat si piperat pe ambele parti. Deasupra presaram marar tocat marunt. Cealalta parte de aluat o intindem usor cu un facalet si apoi o punem peste somon.

Daca va ramane aluat intr-un capat , il taiati, si decupati din el forme, cu care decorati foeitajul. Sigilam marginile presand usor,apoi ungem cu oul batut. Dam la cuptor la 170-180 grade timp de 35-40 minute pana foietajul devine rumen. Va propun sa il serviti cu sos remoulade , acompaniaza perfect somonul, si cartofi duchess.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Somon in crusta de foietaj.