Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu visine si caise:
- 1 kg cartofi
- 200 g faina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- apoi
- 100 g pesmet
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri ulei
- visine
- caise
Mod de preparare galuste cu visine si caise:
Am ales cateva visine. Cartofii i-am pus la fiert. I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina. Am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong. Am turtit-o un picut, iar in centrul ei am plasat o visina fara sambure. Am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise. Le-am imbracat si pe ele in aluat. Numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet.
Se aseaza pe un platou si se savureaza cu placere!
O retete recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară