Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu visine si caise:
- 1 kg cartofi
- 200 g faina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- apoi
- 100 g pesmet
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri ulei
- visine
- caise
Mod de preparare galuste cu visine si caise:
Am ales cateva visine. Cartofii i-am pus la fiert. I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina. Am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong. Am turtit-o un picut, iar in centrul ei am plasat o visina fara sambure. Am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise. Le-am imbracat si pe ele in aluat. Numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet.
Se aseaza pe un platou si se savureaza cu placere!
O retete recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”