Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu visine si caise:
- 1 kg cartofi
- 200 g faina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- apoi
- 100 g pesmet
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 3 linguri ulei
- visine
- caise
Mod de preparare galuste cu visine si caise:
Am ales cateva visine. Cartofii i-am pus la fiert. I-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat 1 ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina. Am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong. Am turtit-o un picut, iar in centrul ei am plasat o visina fara sambure. Am imbracat visina in aluat si am obtinut o biluta mai mare. Dupa ce am facut mai multe galuste cu visine, am trecut si la cele cu caise; eu una nu am avut caise mai mici, am gasit numai din cele mari, asa ca am pus sferturi de caise. Le-am imbracat si pe ele in aluat. Numai bine, ca asa le-am si putut recunoaste dupa aceea, galustele cele mici sunt cu visine, iar cele mai mari sunt cu caise
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, api cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet.
Se aseaza pe un platou si se savureaza cu placere!
O retete recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?