Daca nu ai prea mult timp de dedicat gatitului, iata o reteta superrapida si consistenta. Si destul de gustoasa, sa stiti!

Dificultate: scazuta

Ingrediente necesare pentru oua ochiuri cu legume si mamaliguta:

Am inceput mai intai prin a pune apa la fiert pentru mamaliguta. Am pregatit-o din faina de malai astfel incat sa fie fina ca o budinca.

In timp ce se incalzea apa pentru mamaliga, am calit intr-o tigaie o ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 1 ardei, 2 rosii si o mana de masline. Ele s-au rumenit tocmai cand am terminat de amestecat mamaliga pe care am pus-o fierbinte in farfurii si am acoperit-o cu legumele calite si cu sosul lasat de ele.

Apoi, in ultima faza, am facut oua ochiuri pe care le-am asezat peste legume si mamaliguta. Le-am facut moi si astfel s-au amestecat intr-un mod absolut delicios cu legumele si mamaliguta.

De baut, chiar daca tindeti spre un ceai, va propun sa pregatiti un ceai "la rece". Pregatiti cu o seara inainte o carafa cu apa plata in care puneti cateva feliute de lamaie, lime si menta proaspata din gradina. Pana dimineata aroma va fi foarte racoritoare si puternica.

Si cum zicea in prefata unei foarte vechi carti de bucate, cateva mici detalii, o floare, un servet frumos, un mic element decorativ pot schimba total aspectul si starea de spirit a unei mese. Cea mai simpla si banala reteta (precum aceasta) poate sa fie una exceptionala doar pentru ca masa este colorata si vesela.

oau ochiuri cu legume si mamaliga

Si va incurajez sa petreceti din cand in cand 5 minute si in aranjarea mesei. Veti observa de indata o schimbare de atmosfera!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un pranz de vara: Oua ochiuri cu legume si mamaliguta.