Acest colac/paine cu leurda este o metoda grozava de a folosi frunzele usor trecute sau congelate, dar de asemenea, puteti inlocui leurda si cu spanac.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paine cu leurda:

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie
  • 100 gr leurda
  • 2 linguri smantana
  • 50 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1.5 lingurita sare
  • *un galbenus pentru uns

Mod de preparare paine cu leurda:

Pregatiti mai intai pasta de leurda, dand in blender leurda cu smantana pana obtineti o pasta fina. Puneti faina intr-un bol incapator, faceti o mica gaura in mijloc si puneti acolo drojdia si zaharul. Turnati cate putin lapte caldut, incorporand cu miscari circulare faina. Dupa ce ati adaugat tot laptele, adaugati uleiul si apoi pasta de leurda.

Framantati bine, pana cand tot aluatul este omogen, de aceasi culoare si suficient de elastic sa nu vi se mai lipeasca de maini (daca se mai lipeste, adaugati cate putina faina).

Lasati apoi aluatul la crescut 45 de minute, acoperit si in loc caldut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Dupa prima crestere, framantati din nou aluatul si adaugati si sarea.
Rasturnati-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si impletiti colacul dupa dorinta. Eu l-am impartit mai intai intr-o parte mare si una mica. Partea mare de aluat am taiat-o in doua si am facut o impletitura simpla. Am asezat-o roata in tava si in mijlocul ei am pus o a doua impletitura, facuta din partea mai mica de aluat, facuta de data asta din 3 bucati.

Lasati apoi aluatul la crescut pentru inca 20 de minute, acoperit si inainte de a-l baga in cuptorul incalzit, ungeti-l cu un galbenus batut. Colacul va sta la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri