Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paine cu leurda:
- 500 gr faina
- 1 pliculet drojdie
- 100 gr leurda
- 2 linguri smantana
- 50 ml ulei
- 150 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 1.5 lingurita sare
- *un galbenus pentru uns
Mod de preparare paine cu leurda:
Pregatiti mai intai pasta de leurda, dand in blender leurda cu smantana pana obtineti o pasta fina. Puneti faina intr-un bol incapator, faceti o mica gaura in mijloc si puneti acolo drojdia si zaharul. Turnati cate putin lapte caldut, incorporand cu miscari circulare faina. Dupa ce ati adaugat tot laptele, adaugati uleiul si apoi pasta de leurda.
Framantati bine, pana cand tot aluatul este omogen, de aceasi culoare si suficient de elastic sa nu vi se mai lipeasca de maini (daca se mai lipeste, adaugati cate putina faina).
Lasati apoi aluatul la crescut 45 de minute, acoperit si in loc caldut.
Dupa prima crestere, framantati din nou aluatul si adaugati si sarea.
Rasturnati-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si impletiti colacul dupa dorinta. Eu l-am impartit mai intai intr-o parte mare si una mica. Partea mare de aluat am taiat-o in doua si am facut o impletitura simpla. Am asezat-o roata in tava si in mijlocul ei am pus o a doua impletitura, facuta din partea mai mica de aluat, facuta de data asta din 3 bucati.
Lasati apoi aluatul la crescut pentru inca 20 de minute, acoperit si inainte de a-l baga in cuptorul incalzit, ungeti-l cu un galbenus batut. Colacul va sta la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară