Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:
Pentru blat:
- 500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz
- 3-4 linguri de zahar
- 100 gr unt topit
- 4-5 linguri de cacao
- 100 gr nuci sau alune
Pentru crema alba
- 600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata
- 8 linguri de smantana
- 1 baton vanilie
- 3 oua
- 5-6 linguri de zahar tos
Pentru crema cu ciocolata
- 70 gr ciocolata neagra (70% cacao)
Mod de preparare cheesecake cu ciocolata:
Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacaoa si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare; adauga albuaurile batute spuma;
din compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai), restul toarn-o peste blatul din biscuiti si nuci;
in compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.
O reteta propusa de blogul https://klausburger.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară