Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu ciocolata:
Pentru blat:
- 500 gr biscuiti populari sau, de preferata cu fulgi de ovaz
- 3-4 linguri de zahar
- 100 gr unt topit
- 4-5 linguri de cacao
- 100 gr nuci sau alune
Pentru crema alba
- 600 gr crema de branza sau, branza de vaci degresata
- 8 linguri de smantana
- 1 baton vanilie
- 3 oua
- 5-6 linguri de zahar tos
Pentru crema cu ciocolata
- 70 gr ciocolata neagra (70% cacao)
Mod de preparare cheesecake cu ciocolata:
Sfarama biscuitii grosier, adauga nucile sau alunele taiate bucati potrivit de mari, adauga zaharul, cacaoa si la final untul topit; framanta putin pana se leaga aluatul si pune coca pe fundul unei tavi de tort apoi lasa-l la o parte; amesteca branza cu zaharul, vanilia, smantana si adauga pe rand galbenusurile amestecand usor dupa fiecare; adauga albuaurile batute spuma;
din compozitia alba pastreaza o cana (ca de ceai), restul toarn-o peste blatul din biscuiti si nuci;
in compoziția pastrata pune ciocolata topita pe bain-marie si amesteca; pune compozitia cu ciocolata intr-un sprit, sau intr-o punga pe care o tai usor la un colt si preseaza, facand buline in compozitia alba;
pune tortul in cuptorul incalzit in prealabil si lasa-l la foc mic pentru 40-45 de minute, apoi stinge focul si mai lasa-l in cuptor incă 1 ora.
O reteta propusa de blogul https://klausburger.blogspot.ro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân