File de salau pane cu sos de mirodenii

Pentru ca este zi libera, am purces la crearea unei retete cu peste pe care am colorat-o cu un sos din ulei de masline si otet balsamic aromat cu rozmarin, maghiran si busuioc. Garnitura de cartofi am parfumat-o cu foarte putina nucsoara, care merge ca unsa combinata cu cartofii, fie ca e folosita in sufleul de cartofi, pireu sau chiar salata orientala

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru file de salau pane cu sos de mirodenii:

  • 4 fileuri de salau
  • 100 grame faina
  • 3 oua de casa
  • 1 lingurita maghiran
  • 5-6 cartofi de marime medie
  • 1 lingurita unt
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de palmier pentru prajit

Pentru sos avem asa: 1 lingura sos de soia, 1 lingurita otet balsamic, 2 linguri ulei de masline, cate o lingurita de maghiran, rozmarin si busuioc.

Citeste si:
Experimentează diversitatea gamei Davidoff Café Rich Aroma
Experimentează diversitatea...

Mod de preparare file de salau pane cu sos de mirodenii:

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu o lingurita de sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa, se piseaza, se adauga untul, nuscoara, sare si piper si se amesteca bine pana se obtine pireul.
Pestele daca l-ati achizitionat file, e nemaipomenit ca nu mai avem treaba cu feliatul. Optional, puteti tine pestele intr-un vas de sticla, in lapte pana a doua zi, la frigider. Apoi, scurgeti laptele, spalati pestele si il stergeti cu un servetel de bucatarie. Puneti pe foc intr-o tigaie uleiul de palmier si lasati sa se incinga. Pregatiti intr-o farfurie faina, iar in alta spargeti cele 3 oua la care se adauga sare, piper si maghiran si le bateti. Dati pestele prin faina si apoi prin ou, dupa care asezati in uleiul incalzit. Repetati procesul pana la ultima felie de peste.
Scoateti pestele prajit pane intr-o farfurie mare sau o tava pe care asezati servetele de bucatarie cu generozitate ca sa se absoarba bine uleiul.
Acum vine randul sosului care se pregateste foarte rapid si simplu: adaugati sosul de soia, otetul balsamic, uleiul de masline si condimentele: rozmarin, maghiran si busuioc.
La final montati in farfurie dupa bunul plac. Eu am folosit un cilindru si posul pentru ceea ce vedeti in imagini. Presarati apoi cu sos sau pur si simplu inmuiati pestele sau/ si pireul in el.

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri