Prea multe nu pot sa va spun despre acesti ardei, decat ca sunt deliciosi si facuti dupa reteta proprie. Fie doriti o mancare usoara cu legume, fie postiti, va garantez ca nu o sa va para rau ca ati incercat acest fel de mancare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu legume si orez:

  • 8 ardei pt umplut
  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mic
  • 2 cepe mici
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 1/2 praz
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita curry
  • ulei

Mod de preparare ardei umpluti cu legume si orez:

Spalam si curatam (dupa caz) legumele. Orezul spalat il lasam in apa calda. Punem pe foc wok-ul cu putin ulei. Tocam marunt ceapa, gogosarul si ardeiul si punem la calit. Apoi adaugam pe rand amestecand dupa fiecare si lasand sa se caleasca usor: vanata taiata cubulete mici, prazul taiat rondele, dovlecelul taiat cubulete mici si rosia decojita taiata marunt.
La final adaugam orezul scurs de apa, sarea, piperul si curry si lasam la calit inca aprox 5 minute amestecand din cand in cand
Cei 8 ardei ii spalam, le taiem partea de sus si cu o lingurita scoatem cotorul cu seminte.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de mai sus si ii asezam intr-un vas termorezistent ( vas cu capac).
Turnam peste ardei 4 cani de apa si 1/2 lingurita sare, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de 40-50 minute.
Scoatem din cuptor si servim cald. Merge de minune cu smantana, daca nu tineti post!

ardei umpluti de post


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei umpluti cu legume si orez.