Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de peste:
- un crap de 3-4 kilograme
- putina sare
- o jumatate de litru bors
- jumatate de litru de suc de rosii
- 3-4 linguri de orez alb
- apa pentru fiert
- 3-4 morcovi
- 2-3 cepe potrivite
- 1 legatura de verdeata pentru decor
- 1 radacina de telina potrivita
- 2 ardei grasi medii
Mod de preparare ciorba de peste:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).
Pofta buna!
O reteta oferita de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă