Ce gatim in weekend?

Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

3 / 4

Ingrediente supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir

  • 4 morcovi marisupa morcov cu portocala
  • zeama de la o portocala
  • doi centimetri radacina de ghimbir
  • o ceapa
  • un dovlecel (optional)
  • doua linguri de ulei de masline
  • 1,5 litri de apa
  • sare, piper, nucsoara,
  • smantana/chefir pentru servit (optional)

Mod de preparare supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir:

Curatam si taiem ceapa, morcovul, dovlecelul si ghimbirul cat mai marunt.
Intr-o oala mai mare punem doua linguri de ulei de masline si cand acesta e cald adaugam ceapa, morcovul si ghimbirul si le sotam un minut dupa care adaugam apa cat sa le cuprinda si lasam pe foc sa fiarba.

Peste zece minute adaugam si dovlecelul, zeama de la portocala, condimentele dupa gust si restul de apa.
Lasam pe foc pana legumele sunt fierte dupa care dam oala de pe foc si o lasam la racit un sfert de ora.

Separam legumele de zeama si le punem in blender/robot de bucatarie si le mixam bine pana cand devine totul de consistenta unei creme.
Adaugam zeama pastrata in prealabil pana cand crema ajunge la consistenta dorita.
Punem din nou pe foc si mai dam un clocot.

Dam supa deoparte si o servim cat este calda inca adaugand sau nu putina smantana sau chiar chefir un pic mai acrisor, in momentul servirii.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul lecturisiarome.ro

Budinca de caise

Budinca de caise

4 / 4

Ingrediente necesare pentru budinca de caise:

  • 300 gr pireu de caise
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr smantana
  • putin unt

optional: iaurt gras, menta si fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare budinca de caise:


Bateti mai intai ouale cu zaharul, incorporati apoi smantana si pireul de caise.
Ungeti cu unt forme termorezistente in care sa coaceti budinca.

Intr-o tava inalta, puneti apa pana la jumatate si puneti-o la cuptor pana da in clocot. Atunci puneti vasele cu budinca la copt, direct in apa. In functie de marimea vasului folosit, e nevoie de 45 minute- 1 ora pentru ca budinca sa fie coapta bine.

Serviti cu iaurt, fulgi de migdale si putina menta.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci

Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci

1 / 4

Ingrediente necesare pentru escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci:

  • 700 -800 grame muchi vita
  • faina
  • sare,piper
  • 2 -3 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 sau 1 1/2 pahar apa(depinde cat de mare este tava)

Pentru sos:

  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 ml smantana de casa sau pt gatit
  • 50 ml lapte
  • sare,piper

Mod de preparare escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci:

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.

Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa .Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!

Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici ,la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire.Dupa ce carnea este gata,o punem deoparte , folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte( sosul, rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit.Cand devine aurie ,adaugam ardeiul,dupa 5 minute adaugam si ciupercile.Punem sare si piper.Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana.Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa,gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca.Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez.Pofta buna! 

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul luckycake.ro/

Salata de Vinete si Ardei Copti

Salata de Vinete si Ardei Copti

2 / 4

Ingrediente necesare pentru salata de vinete si ardei copti:

  • 3-4 vinete potrivite
  • 2-3 ardei galbeni
  • 1-2 lingurite mustar cu boabe
  • 70 - 100 ml ulei - ochiometric, asa
  • sare dupa gust

Mod de preparare salata de vinete si ardei copti:

Coacem vinetele si ardeii pe gratar, in cuptor sau pe tabla, fiecare dupa posibilitati :) Vinetele le asezam pe un vas, pe care il inclinam, sa se scurga sucul, iar ardeii ii punem intr-un vas pe care il acoperim cu capac.
Cand se mai racoresc, curatam legumele de coaja si le aruncam cotoarele.
Tocam vinetele ca pentru salata, la fel procedam si cu ardeii. Le punem impreuna intr-un bol si incepem sa amestecam cu mixerul sau cu o lingura de lemn, adaugand treptat ulei. La final potrivim de sare, amestecam mustarul si am incheiat.

O reteta recomandata de blogul http://furnicuti.blogspot.ro/

Supa crema de morcovi cu portocala si ghimbir
Budinca de caise
Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci
Salata de Vinete si Ardei Copti

Rezumat

Uneori, trebuie sa te recompensezi, daca altcineva nu o face. Foloseste-te de zilele de weekend pentru a gati delicii pentru tine si familia ta. Mai jos cu 4 retete gustoase care iti vor deschide apetitul de wekend.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri