30 August 2012 publicat în Retete culinare 43 share-uri

Negresa cu fistic si merisoare, o reteta absolut delicioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu fistic si merisoare:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 150 g zahar - am folosit brun
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 50 g fistic crud si nesarat
  • 50 g merisoare
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare negresa cu fistic si merisoare:

Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul intr-un vas la bain-marie, adica asezat peste un alt vas in care fierbe apa. Adaugam nessul si amestecam pana se topesc toate ingredientele, moment in care luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si incorporam faina. Urmeaza fisticul si merisoarele, pe care le puteti marunti... sau nu, praful de copt si esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava unsa cu unt si dam la cuptor la 180 de grade, cam 25 - 30 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii, iese curata.
Incercam pe cat posibil sa asteptam pana se raceste inainte de a o portiona. Se potriveste la fix la o cafea sau un ceai.

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro puteti descoperi si alte retete gustoase.

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri