Fatayer cu doua umpluturi

12:08, 2 August 2012 publicat în Retete culinare19 share-uri

Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac; eu le-am pregatit si cu mozzarella . Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru fatayer:

  • 250 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 120 ml de apa calda

Umplutura :

  • mozzarella
  • patrunjel

Umplutura 2:

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 400 g spanac
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare de mare si piper
  • 2 linguri seminte de pin
  • 100 g branza ricotta
  • coaja de lamaie rasa fin
  • un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri).

Pentru servit :

  • iaurt gras (grecesc)

Mod de preparare:

Cerne faina cu sarea intr-un castron, fa o adancitura in mijloc si pune in ea uleiul si apa calda.
Amesteca pana obtii un aluat omogen. Framanta aluatul pe o planseta presarata cu faina.
Imparte-l in doua bucati. Inveleste-le in folie si lasa-le sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 20 de minute.



Pentru umplutura 1 :

Taiati cubulete o bucata de mozzarella si le amestecati cu patrunjel.
Prin coacere o sa prinda un gust aromat si branza o sa se intinda!

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

Pentru umplutura 2 :

Incinge putin ulei intr-o tigaie mare si caleste spanacul pentru 1 minut. Absoarbe grasimea de pe el cu un prosop de hartie si lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l fasii mari.
Ceapa se opareste in apa sarata un minut, se racoreste in apa rece, se scurge si se sterge.
Amesteca spanacul cu ceapa si ingredientele ramase pentru umplutura si condimenteaza dupa gust. Se da amestecul la frigider pentru 20 de minute.
Se incinge cuptorul, se intinde aluatul pe planseta presarata cu faina si se taie in patratele de 7 cm. Unge marginile foilor cu apa si pune in mijlocul fiecareia o lingura de umplutura. Impatureste in forma de triunghi si lipeste marginile.
Se coc 10-15 minute, pana devin brun-aurii.



Serviti cu iaurt grecesc .

Sunt delicioase atat calde cat si reci, cu ambele umpluturi.

Reteta oferita de blogul: calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Pofta buna.


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri