2 / 4

Salata de oua de prepelita

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Salata de oua de prepelita:

  • 12 oua de prepelita
  • 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame)
  • cateva fire de chives
  • 1 ceapa verde (optional)
  • 80 grame tofu
  • 2 linguri lapte de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita curry
  • boia de ardei
  • piper Sichuan
  • sare de mare rosie
  • ridichi rosii (optional)

 

Mod de pregatire salata de oua de prepelita:

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.
2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.
3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.
4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.
5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.
6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.

Aceasta retete a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri