3 / 5

Salata cu sfecla rosie vinaigrette

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de sfecla rosie vinaigrette:

  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi medii
  • 1 sfecla mare sau doua mai micute
  • 4-5 castraveti murati in saramura (sau varza fermentata)
  • o ceapa rosie micuta
  • 2 linguri de otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare salata de sfecla rosie vinaigrette:

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se taie in patru si se pune in hartie de copt in cuptorul incins la 170 grade, pana cand se inmoaie (aproximativ 30 minute). Prin coacere se pastreaza mai bine calitatile nutritive decat prin fierbere.

Se lasa toate legumele sa se raceasca, dupa care se decojesc, se taie cubulete si se amesteca impreuna muraturile taiate cuburi si cu ceapa taiata foarte fin. Inainte de a adauga sfecla in salata, se taie cubulete si se stropeste cu ulei de masline, pentru ca superba culoare rosu-ciclam sa nu se imprastie in toata salata (desi pana la urma tot se va intampla, insa mai lent). Se drege cu ulei, sare, piper si otet, si se lasa jumatate de ora in frigider, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Este foarte satioasa datorita cartofilor, si poate fi consumata ca fel principal.

O reteta recomandata de blogul www.blogculegume.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri