Dificultate: redusa
Ingrediente necesare si mod de preparare humus cu sfecla si fistic:
Humus - easy: arunci in robotul de bucatarie o conserva de naut scursa + 3 catei de usturoi + 4 linguri de ulei de masline extravirgin, sucul de la jumatate de lamaie, 3-4 linguri de iaurt, un praf de chimen macinat, sare, 2 sfecle coapte la cuptor, in folie de aluminiu, timp de vreo 45 minute si 1 lingura de pasta tahini. Mixezi 1 minut, pana devine fin si cremos si gata!
Partea cu ful-ul e la fel de simpla: incalzesti intr-o lingura de ulei de masline 1 conserva de fasole scursa. Lasi 1 minut pe foc. Apoi opresti flacara, adaugi zeama de la inca o lamaie, jumatate de lingurita de chimen macinat si 4 catei de usturoi (cu atata uz generos de usturoi se mai mira cineva ca imi place mancarea libaneza? + ca sigur nu o sa ma bantuie nici un strigoi, ever
Asezi humusul pe o farfurie, deasupra pui ful-ul, presari patrunjel tocat si boia + inca un pic de ulei de masline si ... Pam-pam - cina delicioasa!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com