Iubitule, ce avem la cina? 4 retete gatite de domni pentru doamne

Aripioare glazurate cu miere si menta
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru aripioare glazurate cu miere si menta:
- 50 gr otet
- 50 de gr ulei de masline
- aripioare de pui
- sare si piper
- 50 de grame miere
- 2-3 linguri de apa
- o mana de menta proaspata sau 2-3 lingurite de menta uscata
Mod de preparare aripioare glazurate cu miere si menta:
Amestecati uleiul cu otetul si lasati la marinat aripioarele minim 30 de minute la rece.
Cand le scoateti de la marinat, sarati si piperati cu generozitate si puneti pe gratar sau la cuptor pana se coc.
Intre timp pregatiti sosul, dizolvand mierea in putina apa si adaugand menta. Acest amestec il turnati peste aripioare in ultimele 10-15 minute de stat la cuptor si dati focul tare sa se rumeneasca repede.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Orez negru cu fructe de mare
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru orez negru cu fructe de mare:
- 300 grame de fructe de mare congelate
- 250 de grame de orez negru
- Ulei
- ½ pahar de vin alb
- Unt
- ½ ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- Patrunjel
- Sare, piper
Mod de preparare orez negru cu fructe de mare:
Se fierbe orezul. Folositi o oala inchisa la culoare pentru ca va veti trezi cu toate colorate intr-un purpuriu inchis. La mine a stat vreo 25-30 de minute, e bine de verificat din cand in cand ca sa nu-si piarda din proprietati.
Se pune la calit usturoiul. Se adauga fructele de mare scurse bine si se lasa sa asude bine. Apoi, se adauga vinul si putina apa, patrunjel dupa pofte, sare si piper si se lasa pana cand tot sosul este absorbit.
Intr-o alta tigaie, se pune o bucatica de unt si se calesc ceapa si ardeiul taiate marunt. Se adauga orezul fiert si amestecul cu fructe de mare. Se serveste neaparat cu suc de lamaie. Noi am avut si bastonase de surimi si a fost buna combinatia.
O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Salata cu somon afumat
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata cu somon afumat:
- frunze (rucola, salata, radicchio)
- cateva felii de castrvete
- cateva fasiute de somon afumat
- un ou fiert
Dressing:
- 2 linguri de iaurt dietetic
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- un pic de hrean ras
- marar tocat
- sare si piper
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, se asezoneaza cu dressingul de iaurt, se decoreaza cu frunze de busuioc sau patrunjel si gata salata!
Pentru a descoperi si alte retete la fel de simple si delicioase, accesati blogul /www.leblogpiquant.com/

Pasta Parmiggiano
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Pasta Parmiggiano:
- 250 gr paste farfalle
- 60 gr parmezan razuit
- frunze de busuioc pentru decor;
- busuioc uscat;
- sare si piper dupa gust.
(Optional: puteti adauga si Pancetta).
Mod de preparare pasta parmiggiano:
Puneti apa la fiert intr-o oala, si fierbeti pastele 7 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati in apa putina sare si o lingura de ulei.
Scurgeti pastele, le asezati in farfurie si razuiti peste parmezanul, in functie de preferinte, cam 25-30 grame per farfurie, asta in cazul in care folositi parmezan autentic. Daca serviti cu parmezanul care se gaseste la noi in comert, respectiv cel razuit marunt, marunt, puteti adauga 3-4 linguri peste paste.
Adaugati apoi busuiocul, sare si piper proaspat rasnitat. Serviti cu vin alb sec sau demi-sec, asa ca sa puneti punctul pe "i" si sa va rasfatati la maxim.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili