Ingrediente necesare pentru orez negru cu fructe de mare:
300 grame de fructe de mare congelate
250 de grame de orez negru
Ulei
½ pahar de vin alb
Unt
½ ceapa
3 catei de usturoi
1 ardei gras rosu
Patrunjel
Sare, piper
Mod de preparare orez negru cu fructe de mare:
Se fierbe orezul. Folositi o oala inchisa la culoare pentru ca va veti trezi cu toate colorate intr-un purpuriu inchis. La mine a stat vreo 25-30 de minute, e bine de verificat din cand in cand ca sa nu-si piarda din proprietati.
Se pune la calit usturoiul. Se adauga fructele de mare scurse bine si se lasa sa asude bine. Apoi, se adauga vinul si putina apa, patrunjel dupa pofte, sare si piper si se lasa pana cand tot sosul este absorbit.
Intr-o alta tigaie, se pune o bucatica de unt si se calesc ceapa si ardeiul taiate marunt. Se adauga orezul fiert si amestecul cu fructe de mare. Se serveste neaparat cu suc de lamaie. Noi am avut si bastonase de surimi si a fost buna combinatia.