Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Pasta Parmiggiano:
- 250 gr paste farfalle
- 60 gr parmezan razuit
- frunze de busuioc pentru decor;
- busuioc uscat;
- sare si piper dupa gust.
(Optional: puteti adauga si Pancetta).
Mod de preparare pasta parmiggiano:
Puneti apa la fiert intr-o oala, si fierbeti pastele 7 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati in apa putina sare si o lingura de ulei.
Scurgeti pastele, le asezati in farfurie si razuiti peste parmezanul, in functie de preferinte, cam 25-30 grame per farfurie, asta in cazul in care folositi parmezan autentic. Daca serviti cu parmezanul care se gaseste la noi in comert, respectiv cel razuit marunt, marunt, puteti adauga 3-4 linguri peste paste.
Adaugati apoi busuiocul, sare si piper proaspat rasnitat. Serviti cu vin alb sec sau demi-sec, asa ca sa puneti punctul pe "i" si sa va rasfatati la maxim.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/