Fierbem boabele de naut : pentru fiecare cana de boabe adaugam 3 cani de apa. Punem pe foc mediu in jur de 80 de minute pentru ca boabele sa fie fierte optim.
Eu am folosit oala minune si am scurtat timpul de fierbere. Tocam ceapa si o calim in 3-4 linguri de ulei pana devine translucida. Pe foc mic urmeaza sa adaugam ardeiul taiat in fasii subtirii. Amestecam si lasam sa se inmoaie putin cu capacul pus.
Punem rosiile, cimbru uscat si paprika afumata pentru aroma deosebita. Acum adaugam in cratita si nautul fiert si scurs care este foarte sanatos. Daca este nevoie puteti adauga si putina apa de unde a fiert nautul!
Prin continutul ridicat de fibre scade colesterol si impiedica acumularea de zahar din sange !
Asezonam cu sare si piper. Lasam sa se imprietenesca cu celelalte ingrediente cam 5 minute si dam la o parte de pe foc.
Presaram patrunjel tocat.