optional: frunze de spanac, seminte de tot felul (nuci, pin, fistic etc) etc.
sare, piper
Mod de prepare paste cu ciuperci:
Punem la fiert apa cu sare intr-o oala, cand incepe sa fiarba, turnati si pastele, cand sunt gata (vedeti pe ambalaj timpul de fierbere), le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem deoparte.
Cat fierb pastele, incingem o tigaie neaderenta pe foc siunem la rumenit semintele de susan, mestecam tot timpul asta si cand incep sa prinda doar putina culoare si aroma, le luam de pe foc sa nu se arda. Asteptam putin sa se raceasca dupa care le maruntim in rasnita. Recunosc ca n-am fost foarte silitoare la partea asta, mie imi plac semintele de susan (cat mai) intregi in mancare.
Curatam usturoiul si-l zdrobim in mojar. In tigaia in care am incins susanul, adaugam ulei iar cand acesta se incinge, punem si usturoiul, busuiocul si ciupercile si orice alte ingrediente doriti voi optional sa mai adaugati.
Le lasam sa se caleasca nitel dupa care adagam pastele si amesteca toate laolata ca sa se intrepatrunda ingredientele si sa-si fure aroma una de la alta. Adaugam pesmetul si sarea, mestecam din nou. Acum mancarica e gata. Trebuie doar s-o portionam in farfurii si sa presaram deasupra susan, inca putin pesmet si niscaiva verdeata pentru un plus de prospetime.