3 / 6

Hummus

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hummus:

  • cam 2 cani de naut fiert
  • 1 - 2 linguri pasta de Tahini
  • 2 catei de usturoi
  • chimen, seminte de coriandru - cam o lingurita din fiecare sau, in fine, dupa gust - normal, inainte, le macinam pana se transforma in pudra fina
  • sare, piper dupa gust
  • ulei de masline - cam 1 -2 linguri, daca mai e nevoie de lichid pentru omogenizarea amestecului, se mai poate pune o lingura doua din apa in care a fiert nautul

Mod de preparare hummus:

Normal, intai, daca n-avem naut gata facut de la conserva, va trebui sa-l fierbem. Cel mai bine, este sa-l inmuiem peste noapte in apa cu putin bicarbonat, dupa care a doua zi sa-l punem la fiert 2 - 3 ore pana se inmoaie.
Scurgem nautul din apa in care a fiert, nu aruncati deocamdata apa, poate mai aveti nevoie de cateva linguri pentru a potrivi consistenta hummusului.
Bagam in blender toate ingredientele si mixam pana se transforma intr-o pasta fina, verificam consistenta sa vedem de mai e nevoie de putina apa (sau nu), potrivim la gust - poate mai e nevoie de sare, ori piper, ori chimen, poate nitica zeama de lamaie in plus. E delicios intins pe niste pituca prajita - o minunatie.

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri