2 / 6

Risotto de rosii cu tofu grill

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru risotto de rosii cu tofu grill:

  • 250 grame orez
  • 25 ml ulei de masline sau de sofranel
  • 550-600 ml pireu de rosii cherry sau bulion
  • 1 lingurita sare de mare
  • piper dupa gust
  • 20 grame rosii uscate
  • 50 grame parmezan ras
  • 65 grame unt taiat cubulete
  • 25 ml vin alb
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 150 grame branza tofu taiata cubulete + 2 linguri unt de cocos pentru prajit + busuioc pentru decor.


Mod de pregatire risotto de rosii cu tofu grill:

1. Intr-o oala se toarna ulei peste care se adauga orezul. Se lasa la calit pentru 5 minute, amestecand din cand in cand, la foc mic.
2. Se adauga sare, ceapa rosie taiata marunt si rosiile uscate. Se amesteca.
3. Dupa alte 5 minute se adauga vinul si zeama de rosii. Respectiv, se foloseste fie bulion, fie rosii cherry fierte in putina apa ca sa poata fi usor decojite, dupa care se pun in blender si se obtine un suc/pireu. Eu am folosit o mare parte bulion si o parte zeama de la rosiile cherry (aproximativ 14-15 rosii blenduite). Deoarece regula spune ca lichidul folosit (in alte cazuri supa de legume) trebuie sa fie calda, sucul de rosii poate fi usor incalzit.
4. Sucul de rosii se adauga treptat, cate un polonic, apoi se amesteca si abia cand s-a incorporat se adauga urmatorul polonic. Procesul de fierbere al orezului trebuie sa dureze in jur de 20 de minute, depinde si de tipul de orez, ideal la risotto este arborio. Daca gustand constatati ca bobul de orez este putin tare, nu este cazul sa disperati, este risotto, nu orez fiert si oricum consistenta cremoasa o va capata odata cu adaugarea untului si a parmezanului. Daca este nevoie se poate suplimenta cantitatea de suc de rosii, important este ca risotto sa nu fie uscat.
5. Asadar, se adauga parmezan ras si cubulete de unt puse treptat, doar cate un cubulet.
6. Se pune capacul si se lasa acoperit pana se pregateste tofu grill.
7. Intr-o tigaie se adauga unt de cocos.
8. Dupa ce s-a topit ulntul, se adauga branza tofu taiata cubulete. Eu am folosit tofu cu chimen, care i-a dat o aroma si mai buna.
9. Se prajesc pe fiecare parte un minut, doua pana isi schimba culoarea.
10. Se pregateste un pahar nu foarte inalt, se pun 3-4 linguri risotto, se orneaza cu tofu prajit si busuioc.
11. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

 

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro/

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri