Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole scazute cu pastai:
- 1/2 kg fasole proaspata pastai
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 2 lingurite boia dulce
- 100 ml ulei
- 2 catei de usturoi
- cimbru
- piper macinat
- sare
- otet de mere cu miere
- 4 lingurite amidon alimentar
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare fasole scazuta cu pastai:
Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.
Intr-o cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat(puteti sa puneti si proaspat), adaugam sare dupa gust, inacrim usor mancarea cu otet de mere, care ii va da un gust placut. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa pe care o desertam peste fasole, amestecam sa nu se faca cocoloase, la foc mic, clocotim 1 minut, pana se ingroasa mancarea, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Este o mancare de post hranitoare si usoara.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro