Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Tartiflette:
- putin ulei
- 1 ceapa
- 100 gr bacon afumat
- 125 ml vin alb sec
- 6 cartofi noi albi
- 100 ml smantana
- 250 gr cascaval
Mod de preparare tartiflette:
Incingeti ulei intr-o tigaie si caliti ceapa si baconul taiate marunt, pana cand ceapa devine sticloasa. Turnati peste vinul si lasati tigaia pe foc pana se evapora.
Adaugati apoi in tigaie cartofii taiati cuburi si lasati pe foc 10-15 minute. Turnati la final si smantana, amestecati sa incorporati bine si luati de pe foc.
Turnati jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas yena, presarati peste jumatate din cantitatea de cascaval, adaugati apoi inca un strat de cartofi, peste care puneti restul de cascaval.
Puneti la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand cartofii sunt acoperiti de o crusta aurie.
Se serveste proaspat scos din cuptor.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/