3 / 4

Boeuf bourguignon cu taitei

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru bouef bourguignon cu taitei:

  • 80 g sunca
  • 800 g carne de vitel
  • 3 lg bulion
  • 250 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru
  • 1 foie de dafin
  • 400 g ceapa
  • 400 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • taitei

 

Mod de preparare Boeuf bourguignon cu taitei:

Aceasta este una dintre retetele mele preferate, reteta pe care o gatesc periodic de multi ani de zile. Din pacate, cu trecerea timpului ea a suferit o schimbare esentiala: a trebuit sa renunt la cei 500 de ml de vin care se adaugau sosului. Daca voi va permiteti si stiti ca nu e nevoie sa urcati la volan dupa aceea, va incurajez sa adaugati si vin. Daca nu, puteti sa gatiti sosul asa cum fac eu.

Mai intai se caleste sunca pana se rumeneste, se scoate pe o farfurie si se pune deoparte.
In tigaia infierbantata puneti carnea de vitel si rumeniti-o pe toate partile. Apoi inglobati peste ea bulionul, supa, usturoiul tocat, cimbrul, dafinul, sarea, piperul si ceapa tocata marunt (si daca se poate si vinul).
Lasati sa fiarba molcom la foc mic, si cu o jumatate de ora inainte de servire adaugati si ciupercile.

Se serveste cu taitei.

O reteta recomandata de blogul /amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri