Ingrediente necesare pentru supa crema de rosii si crutoane:
2 conserve mari de rosii in sos
1 morcov
1/4 telina
1 pastarnac
1 ceapa
1/2 ardei gras verde
300-400 ml apa
sare, piper
crutoane.
Mod de preparare supa crema de rosii si crutoane:
Curatam si spalam bine legumele, apoi le taiem cubulete mici. Calim ceapa in putin ulei iar cand incepe sa prinda o culoare maro, adaugam un pahar de apa si rosiile cu tot cu sos din conserva. Peste acest amestec adaugam si celelalte legume taiate marunt si lasam totul pe foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Verificam legumele daca sunt fierte. In cazul in care supa este prea groasa, mai puteti adauga apa. Daca totul e gata, luam oala de pe foc si bagam blenderul in actiune astfel incat sa maruntim toate legumele.
Supa se serveste alaturi de cateva crutoane si un fir de patrunjel. Cine doreste poate adauga si o lingura de smantana...iese delicios!