Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de gulie:
- o ceapa mica taiata marunt
- 1 gulie de marime potrivita
- 2 cartofi
- unt cat o nuca
- 1 lingura de faina
- smantana (100gr.)
- un galbenus
- sare
Mod de preparare supa crema de gulie:
Curatam gulia si cartofii de coaja, le spalam si le taiem felii, punandu-le la fiert in apa cu putina sare. Asteptam sa se fiarba bine dupa care asteptam sa se raceasca si omogenizam totul pasandu-le in blender.
Intr-o alta oala, pregatim un rantas astfel: punem la prajit in unt ceapa taiata iar cand aceasta s-a inmuiat, adaugam faina si o prajim, avand grija sa nu-si schimbe culoarea. Stingem totul adaugand cate putin supa de legume mixata si mestecand bine dupa care lasam sa fiarba pentru vreo 10 minute. Este momentul sa desavarsim totul, adaugand liezonul, dupa care dam imediat focul incet, astfel incat supa sa nu fiarba. Inca doua minute pe foc foarte mic si este gata.
O servim fierbinte si are un plus de savoare daca adaugam dupa preferinte smantana, crutoane sau verdeata taiata marunt. Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro