4 / 6

Pui cu mere

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu mere:

  • 1 piept de pui
  • 2 mere acrisoare
  • 50 ml vin alb sec
  • 50 ml suc de mere
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 7-8 linguri ulei
  • sare
  • piper, boia dulce, cimbru.

Mod de preparare pui cu mere:

Pieptul de pui dezosat, se spala, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se rumeneste usor pe ambele parti, in 4-5 linguri ulei. Se scoate si se lasa deoparte. Merele se curata de coaja, se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in felii. Intr-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri cu ulei, merele si pieptul de pui. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute. Se descopera vasul si se mai lasa 5-10 minute.
Sosul: In tigaia cu uleiul in care s-a prajit pieptul de pui se adauga vinul, sucul de mere proaspat stors, smantana si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand scade si se ingroasa, capatand consistenta unui sos. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru.
Mod de servire: Se aseaza pe platou merele, alaturi friptura taiata in felii si stropita cu sos din belsug.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri