ghid pentru o viaţă împlinită

5 idei de a prepara friptura de pui perfecta

slide-ul 4 / 5
5 idei de a prepara friptura de pui perfecta: Pui cu mere

Pui cu mere

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu mere:

  • 1 piept de pui
  • 2 mere acrisoare
  • 50 ml vin alb sec
  • 50 ml suc de mere
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 7-8 linguri ulei
  • sare
  • piper, boia dulce, cimbru.

Mod de preparare pui cu mere:

Pieptul de pui dezosat, se spala, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se rumeneste usor pe ambele parti, in 4-5 linguri ulei. Se scoate si se lasa deoparte. Merele se curata de coaja, se indeparteaza casuta cu seminte si se taie in felii. Intr-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri cu ulei, merele si pieptul de pui. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute. Se descopera vasul si se mai lasa 5-10 minute.
Sosul: In tigaia cu uleiul in care s-a prajit pieptul de pui se adauga vinul, sucul de mere proaspat stors, smantana si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand scade si se ingroasa, capatand consistenta unui sos. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru.
Mod de servire: Se aseaza pe platou merele, alaturi friptura taiata in felii si stropita cu sos din belsug.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Voteaza reteta:

Scor: 3 din 2 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 idei de a prepara friptura de pui perfecta.