5 / 6

Friptura de pui cu cartofi

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu cartofi:

  • carne de pui(eu am folosit o punga ce continea 5 pulpe mari pe care le-am taiat pe jumatate)
  • 1 kg cartofi taiati rondele
  • un ardei gras taiat in fasii
  • un pahar si jumatate de vin alb
  • condimente
  • un catel de usturoi

Mod de preparare friptura de pui cu cartofi:

Spalam pulpele,le portionam si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Asezam peste pulpe cartofii si ardeiul, adaugam catei de usturoi taiati in bucatele mici. Asezonam bine totul, evitand sarea pe care o vom pune aproape de final. Turnam peste amestec un pahar de vin, restul il oprim pentru mai tarziu.
Punem totul la cuptor la foc moderat pentru aprox o ora,din cand in cand intoarcem carnea si stropim cu vinul ramas.

La sfarsit adaugam sare si garnisim cu frunze de patrunjel.

Aceasta reteta este recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri