Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui provensal:
Aveam o punga de pulpe, desi ar fi trebuit un pui gril, dar in esenta carne de pui sa fie. Si am aduagat: o conserva de ciuperci, o ceapa mare, condimente amestecate: boia, cimbru, piper, rozmarin, sare, 4 rosii, ardei rosu, cateva masline, usturoi dupa gust. Am pus pulpele spalate si zvantate intr-o tava. Le-am condimentat, apoi am pus printre si peste ele rosiile taiate cubulete, ardeiul taiat fâşii scurte, ceapa taiata pestisori,usturoiul taiat felii subtiri, ciupercile date mai intai in cateva clocote, si apoi taiate bucatele, maslinele. Am stropit totul cu ulei, am dat un pahar de apa si unul de vin alb, am potrivit de sare si am pus folie peste tava. Am lasat la cuptor la foc mediu cca o ora. Dupa aceea am luat folia si am lasat sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos inca vreo 20 de minute.
A fost servit cald, cu patrujel verde tocat pe deasupra si alaturi de un pahar de vin alb, demi-sec.
O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info