4 / 6

Rulada Coustard Dukan

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulada coustard Dukan:

  • 6 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri iaurt natural 0% grasimi
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte de praf degresat
  • 2 lingurite de indulcitor lichid rezistent la copt
  • un plic praf de copt

Mod de preparare rulada coustard Dukan:

Aprindem focul in cuptor pe care il preincalzim la 160 grade C. Intr-un bol, amestecam toate ingredientele cu exceptia albusurilor si le omogenizam. In alt castronel, mixam albusele cu putina sare pana devin spuma teapana. Amestecam albusurile cu crema din galbenusuri si iaurt, nu mai mixam si amestecam cu grija cu o lingura de lemn de sus in jos, in asa fel incat sa nu distrugem bulele de aer din spuma. Tapetam o tava - eu una am folosit tava cuptorului, e perfecta pentru reteta asta, tapetam cu foaie de copt, turnam cu grija blatul din albusuri, nivelam cu lingura de lemn si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora pana prinde o minunata culoare aurie. Verificam daca e facut infigand o scobitoare in blat. Daca iese curat, e gata. Daca nu, mai lasam cinci minute la cuptor si incercam iar. Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca nitel dupa care desprindem usor folia de copt de pe blat.

In timpul cat se coace blatul, facem crema pentru care avem nevoie de:

  • 400 ml lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • o lingura amidon
  • 2 lingurite indulcitor lichid
  • esenta de vanilie (sau alta esenta dupa gust)

Amestecam intr-o craticioara indulcitorul, amidonul, esenta si galbenusurile, apoi incepem sa pune, cate putin lapte pana omogenizam ingredientele, turnam si restul de lapte mestecand, aprindem focul, il dam la flacara mica, punem craticioara pe foc si incepem a amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa amestecul, il tragem deoparte si-l lasam sa se raceasca, aoperit cu o folie de plastic pentru alimente ca sa nu faca deasupra o crusta uscata.

Asamblarea: este foarte simpla. Intindem crema cat mai uniform peste blat, incepem a rula mai lejer, infasor nu strans in jurul ei folie alimentara din plastic pe care o inchhid la capete si o bag la frigider, de obicei peste noapte (daca rezist atat de pofta ).

A doua zi, inainte de a taia rulada, am presarat deasupra ruladei scortisoara, condiment dupa care sunt innebunita si care a dat un plus de gust si de aroma bunatatii. Scortisoara poate fi inlocuita cu indulcitor pudra sau cacao ori nucsoara - de ce nu, poate putina cafea ness dar doar putina, de gust.

E o bunaciune foarte usoara si absolut delicioasa.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri