Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru peperonata:
- ardei grasi (cate 2 - 3 pe portie) - de diverse culori: rosu, galben, verde; rezultatul final va fi o simfonie de culoare in farfurie
- o ceapa, un catel de usturoi
- 1 - 2 rosii
- ulei de masline, otet de vin, sare, piper
Mod de preparare peperonata:
Spalam toate legumele si incepem sa le curatam. Scoatem cotorul ardeilor grasi si ii taiem fasii lungi. Curatam ceapa si usturoiul, tocam ceapa marunt iar usturoiul il zdrobim pasta. Punem apa pe foc, crestam rosiile si le punem in apa clocotita ca sa se decojasca rapid, dupa care le taiem cuburi mici.
Incingem tigaia cu uleiul pe foc si calim ceapa si usturoiul cateva minute, dupa care adaugam ardeiul gras si rosiile. Dam focul incet si punem deasupra un capac, le lasam sa se inabuse astfel vreo zecee minute, mestecand des ca sa nu se arda.
Adaugam otetul (se pune dupa gust, eu am pus o lingura si mi s-a parut de ajuns) si mestecam pentru omogenizare, potrivim la gust totul cu sare si piper si.....e gata.
Pentru dieta Dukan, eu am preferat sa gatesc acest fel in tigaia mea Wok, am pus legumele la calit aruncand peste ele putina apa (o lingura -doua), am amestecat pana s-au inmuiat, am mai adaugat o jumatate de ceasca de apa, am pus deasupra capacul si le-am mai lasat nitel sa se inabuse dupa care am adaugat otetul, sarea si piperul. Cand vreau sa fac felul acesta cu carne (cum a fost de data aceasta), pune intai bucatile de carne ( sa se inabuse) pana prinde nitica culoare la suprafata, se adauga apa (o jumatate de ceasca sa zicem), se lasa sa scada putin la fiert si abia apoi adaugam restul legumelor la care le trebuie oricum mai putin timp sa se faca. O vara savuroasa va doresc!
Mai multe retete Dukan, gasiti pe blogul casutalaurei.blogspot.ro