Timp de preparare: 140 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru prajitura Sf. Valentine:
Blat cacao:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4linguri de ulei
- 2 linguri de apa
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de cacao(sau 50 gr ciocolata topita
Blat alb
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4linguri de ulei
- 2 linguri de apa
- 6 linguri de faina
- coaja de lamaie si zahar vanilat
Crema de caramel:
- 200 gr zahar
- 100 gr unt
- 150 ml frisca vegetala
- 1kg frisca din smantana 20% grasime
- 1plic gelatina
Ornarea:
- 500 g fructe de padure
- 500 gr frisca
- 1 plic de gelatina
- 250-300 ml suc de fructe
- nuca macinata si martipan
Mod de preparare prajitura Sf Valentine:
Blat I si II:
Se separa oualele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Galbenusurile se freaca spuma tare cu 2 linguri de zahar si adauga treptat uleiul si apa rece .Daca se foloseste ciocolata topita se adauga la crema de galbenusuri. Se amesteca albusurile cu galbenusurile dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt in ploaie . Se toarna intr-o tava cu dimensiuni 30*25cm tapetata sau imbracata cu hartie de copt.
Crema de caramel:
Se pune intr-o cratita intinsa zaharul la ars . Trebuie avut grija ca aceasta sa nu se arda tare si sa-si schimbe culoare, trebuie numai sa se lichefieze cu o culoare frumoasa bruna. Se trage cratita deoparte si se pune untul taiat bucatele si se amesteca repede si cu atentie deoarece sar stropi fierbinti. Dupa ce s-a inglobat untul, se toarna si frisca si, la fel, se amesteca repede dupa care se mai aseaza putin pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa. Ca sa nu aveti surpriza ca sosul sa se branzeasca atat untul cat si frisca lichida trebuie scoase mai devreme, ca sa fie la temperatura camerei. Acesta este sosul de caramel. Se bate frisca din smantana tare si se hidrateaza gelatina conform instructiunilor dupa pachet. Se amesteca frisca cu sosul si apoi se adauga gelatina topita.
Mod de ansamblare:
Intr-o tava inalta se aseaza primul blat care poate fi insiropat cu 8-10 linguri de cafea de espressor indulcita, apoi crema de caramel si al doilea blat alb care la fel poate fi insiropart cu 8-10 linguri de compot.
Se baga in frigider la rece cel putin 2-3 ore. Se pune la hidratat gelatina cu suc de fructe de padure. Se scoate din tava, se imbraca cu frisca batuta tare. Se aseaza deasupra fructele de padure si se toarna gelatina calduta peste fructe. Se mai introduce la frigider inca 15 minute apoi se decoreaza cu miez de nuca si martipan dupa dorinta.
O reteta propusa de: NELI VISAN (NISAV)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară