O prajitura excelenta cu fructe si gust de caramel

Timp de preparare: 140 - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru prajitura Sf. Valentine:

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4linguri de ulei
  • 2 linguri de apa
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao(sau 50 gr ciocolata topita

Blat alb

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4linguri de ulei
  • 2 linguri de apa
  • 6 linguri de faina
  • coaja de lamaie si zahar vanilat

Crema de caramel:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml frisca vegetala
  • 1kg frisca din smantana 20% grasime
  • 1plic gelatina

Ornarea:

  • 500 g fructe de padure
  • 500 gr frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 250-300 ml suc de fructe
  • nuca macinata si martipan

Mod de preparare prajitura Sf Valentine:

Blat I si II:

Se separa oualele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si doua linguri de zahar. Galbenusurile se freaca spuma tare cu 2 linguri de zahar si adauga treptat uleiul si apa rece .Daca se foloseste ciocolata topita se adauga la crema de galbenusuri. Se amesteca albusurile cu galbenusurile dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt in ploaie . Se toarna intr-o tava cu dimensiuni 30*25cm tapetata sau imbracata cu hartie de copt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Crema de caramel:

Se pune intr-o cratita intinsa zaharul la ars . Trebuie avut grija ca aceasta sa nu se arda tare si sa-si schimbe culoare, trebuie numai sa se lichefieze cu o culoare frumoasa bruna. Se trage cratita deoparte si se pune untul taiat bucatele si se amesteca repede si cu atentie deoarece sar stropi fierbinti. Dupa ce s-a inglobat untul, se toarna si frisca si, la fel, se amesteca repede dupa care se mai aseaza putin pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa. Ca sa nu aveti surpriza ca sosul sa se branzeasca atat untul cat si frisca lichida trebuie scoase mai devreme, ca sa fie la temperatura camerei. Acesta este sosul de caramel. Se bate frisca din smantana tare si se hidrateaza gelatina conform instructiunilor dupa pachet. Se amesteca frisca cu sosul si apoi se adauga gelatina topita.

Mod de ansamblare:

Intr-o tava inalta se aseaza primul blat care poate fi insiropat cu 8-10 linguri de cafea de espressor indulcita, apoi crema de caramel si al doilea blat alb care la fel poate fi insiropart cu 8-10 linguri de compot.
Se baga in frigider la rece cel putin 2-3 ore. Se pune la hidratat gelatina cu suc de fructe de padure. Se scoate din tava, se imbraca cu frisca batuta tare. Se aseaza deasupra fructele de padure si se toarna gelatina calduta peste fructe. Se mai introduce la frigider inca 15 minute apoi se decoreaza cu miez de nuca si martipan dupa dorinta.



O reteta propusa de: NELI VISAN (NISAV)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri