4 / 6

Galuste cu prune

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:

  • 1 kilogram cartofi
  • 500 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • cateva linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 kilogram prune

Pentru finisat:

 

  • 100 gr unt
  • 200 grame pesemet
  • scorţişoară dupa gust
  • 4-5 linguri de zahar

 

Mod de preparare galsute cu prune:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se dau pe razatoare sau se paseaza cat sunt calzi. Se formeaza un aluat din cartofi, faina, zahar, ulei, oua si praful de sare. Aluatul trebuie sa fie moale si sa nu se lipeasca de degete, la nevoie mai adaugati putina faina sau ulei, dupa caz.

Prunele se spala si se scot samburii. Se pun pret de 20 min intr-un castron, presarand peste ele 5-6 linguri de zahar tos si putina scortisoara. Se rup bucati din aluat cam de marimea unei nuci si se imbraca jumatatile de prune in el. Prunele trebuie sa fie bine invelite.
Se fierb in apa clocotita, usor sarata, pana ce se ridica la suprafata.Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmetul rumenit in unt in care ati adaugat scortisoara si zahar.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri