Ingrediente necesare pentru pandispan cu prune cu topping de ciocolata:
4 oua
170 gr zahar
200 ml lapte
150 ml ulei
350 gr faina
1 plic praf de copt
400 gr prune fara samburi
1 lingurita praf de scortisoara
2 pliculete zahar vanilat
Glazura: 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
Mod de preparare pandispan cu prune si topping de ciocolata:
Mixam ouale intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.
Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.