5 / 6

Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu prune cu topping de ciocolata:

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr prune fara samburi
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat

Glazura: 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt

Mod de preparare pandispan cu prune si topping de ciocolata:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri