Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu prune:
- 3 oua
- 200 gr zahar
- esenta de vanilie
- 200 gr de iaurt
- 50 gr ulei
- 1 praf de copt
- 600 gr de faina
- aprox 1/2 kg prune
Mod de preparare prajiura cu prune:
Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul. Adaugati apoi iaurtul, esenta de vanilie si uleiul. Amestecati bine. Intr-un vas separat amestecati faina cu praful de copt si apoi integrati faina in ou si iaurt. Amestecati incet pana se omogenizeaza bine. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati peste prunele taite pe jumatate si dati la cuptor aproximativ 40 de minute.
Am taiat prajitura in cubulete in functie de bucatile de prune. Este o prajitura foarte aromata si racoroasa.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro