3 / 6

Negresa cu nuci si sos de cafea

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu nuci si sos de cafea:

  • 200 g unt (sau margarina, eu am folosit unt)
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g cacao neagra de calitate superioara
  • 150 g nuci (eu am folosit cam 200 caci imi plac tare mult)
  • 4 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un strop de esenta de rom

Mod de preparare negresa cu nuci si sos de cafea:

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare. Untul se taie cuburi. Cacaoa se cerne. Se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom, apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, apoi continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute. Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele

 

Daca nu doriti negresa cu sos de cafea, atunci va puteti opri aici, dar eu zic ca merita sa mergeti mai departe si sa faceti si sosul

Pentru sos avem nevoie de:

  • 100g zahar tos
  • 150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
  • 2 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • 3 lingurite rom de buna calitate
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 picaturi esenta de cafea (optional)

Intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza. Turnam cu grija cafeaua peste caramel. Amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea , lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.
Obtinem un sos delicat cu aroma puternica de cafea pe care il turnam peste negresa. Are un gust sublim si tare delicat.

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, urmariti blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri