4 / 6

Prajiturica

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de toamna:

  • 8 oua
  • 2 mere
  • 200 gr prune
  • scortisoara din belsug
  • cacao sau 2-3 linguri lichior de ciocolata
  • razatura de lamaie,esente
  • un plic praf de copt,unul de zahar vanilat
  • o ceasca de zahar
  • o ceasca apa minerala
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 300 gr faina
  • un borcan dulceata acrisoara(visine,corcoduse etc)

Mod de preparare prajitura de toamna:

Se separa ouale. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,margarina si smantana,apoi se adauga apa minerala,coaja rasa de lamaie si esentele. Se amesteca praful de copt si zaharul vanilat cu faina cernuta si apoi punem faina in castronul cu galbenusuri lingura cu lingura. Se rad merele si se adauga in compozitia pentru blat. Se unge o tava cu putina margarina,se pudreaza cu faina. Intr-un alt castron turnam jumatate de compozitie pentru blat si adaugam 3 linguri de lichior sau putina cacao, alternam cele doua compozitii in tava unsa. Peste blat punem prunele cu taietura in jos,le presaram cu zahar cristale si multa scortisoara. Bagam totul in cuptorul incins,la foc mic pentru 20 min. Dupa 20 min scoatem tava si ungem blatul cu gem. Apoi turnam peste cele 8 albusuri ramasa,batute spuma impreuna cu cateva linguri de zahar pudra,mai lasam la cuptor pentru inca 20 min. Portionam prajiturica cu un cutit cu lama uda.
Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri